Πέμπτη 8 Ιουνίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Θετική εξέλιξη για το θέμα των διοδίων – Δεν θα μπουν πλευρικά διόδια στον κόμβο της Βαρυμπόμπης και δεν θα γίνει ανισόπεδος κόμβος

  Α/Κ Βαρυμπόμπης εικόνα

  Θετική εξέλιξη για το θέμα των διοδίων.

  Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και μετά από ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Σκουρλέτη, διαβεβαίωσε ότι δεν θα μπουν διόδια μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός των αναλογικών διοδίων, καθώς κι ότι δεν θα γίνει ο ανισόπεδος κόμβος στη Βαρυμπόμπη.

  Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία στο θέμα των διοδίων και των συνοδών έργων στις Αδάμες, είχε εκφράσει ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κηφισιάς στις 23/3 και μετά από τη συνάντηση του με τον Υπουργό κ.Καραμανλή.

  Στη Βουλή, ο υπουργός Μεταφορών κ. Καραμανλής εξήγησε ότι η κυβέρνηση έδωσε τριετή αναστολή στην υλοποίηση των πλευρικών σταθμών διοδίων των κόμβων Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου. «Αναστολή των διοδίων, μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός των αναλογικών διοδίων. Δεν θα μπουν πλευρικά διόδια», ξεκαθάρισε για το ζήτημα των διοδίων.

  Ο κ. Καραμανλής δήλωσε επίσης ότι δεν θα γίνει ανισόπεδος ο κόμβος στη Βαρυμπόμπη, καθώς διαφωνούν οι τοπικοί φορείς, με τους οποίους έχει μιλήσει επανειλημμένως και ο ίδιος και οι γενικοί γραμματείς και υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

  Ο Δήμος Κηφισιάς είναι ικανοποιημένος από τη δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή. Παραμένει ωστόσο αμετακίνητος στη θέση του για μη εφαρμογή καθενός είδους διοδίων στην Κηφισιά.

  Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εδώ.

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ