Κυριακή 11 Ιουνίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Θεατρική Παράσταση «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Αναξαγορείου Λυκείου Ν. Ερυθραίας

  Θεατρική Παράσταση «ΘΕΟΦΙΛΟΣ»

  Το  Κ.Ε.Μ.Μ.Ε. σας καλεί στη Θεατρική Παράσταση «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» του Θανάση Σκρουμπέλου με ερμηνευτή τον Θοδωρή Προκοπίου – Τραγουδά η Τούλα Σιδέρη

  Το Σάββατο 14 Μαΐου ώρα 20:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Αναξαγορείου Λυκείου Ν. Ερυθραίας Ν. Καζαντζάκη 29, Ν. Ερυθραία – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

  «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» του Θανάση Σκρουμπέλου

  Ο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» επιστρέφει και σήμερα,  πάντα θα επιστρέφει…

  Λίγα λόγια για το έργο:

  Παρακολουθούμε τα βήματα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου από την εφηβεία και το πρώτο του ταξίδι από την Μυτιλήνη στη Σμύρνη για να βρει το δρόμο του και ακολουθώντας το όνειρο για την “ζωγραφιά” θα φτάσει μέχρι το Βόλο… το Πήλιο…  να πολεμήσει για την πατρίδα, τα οράματά του…!

  Ο ανεκπλήρωτος έρωτας για την Αθηνά… η απόρριψη…. ο χλευασμός… η φτώχεια… είναι η καθημερινότητα του.

  Η επιστροφή στη γενέτειρα και η λυτρωτική συνάντηση με τον Στρατή Ελευθεριάδη θα είναι η πρώτη αναγνώριση…. η ουσιαστική δικαίωση όμως θα έρθει μέσα από τα ίδια του τα έργα.!!

  Εικόνες και παραστάσεις από την επανάσταση του ’21  και από την Καταστροφή της Σμύρνης. Τα γεγονότα περνούν μπροστά από τον θεατή, που επικοινωνεί μέσα από τα έργα με τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη.  Φιγούρες όπως ο Αθανάσιος Διάκος , ο Ρήγας Φεραίος, ο Παύλος Μελάς  κ.α. λαμβάνουν άλλη διάσταση στον δικό του καμβά.

  «Η ιστορία είναι άνεμος που την καταλαβαίνεις όταν την ανασαίνεις»…

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ