Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Σταματήστε την κοπή των πλατανιών στον Άγιο Στέφανο

  ρέμα Βρυσάκι - Άγιος Στέφανος

  Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα συμβαίνει αυτή την στιγμή στο ρέμα Βρυσάκι στον Άγιο Στέφανο, στο όνομα της υποτιθέμενης αντιπλημμυρικής προστασίας. ‘Εχουνε ήδη ξεκινήσει τα έργα της περιφέρειας που καταστρέφουν το περιβάλλον και τη φυσική ισορροπία του ρέματος με την ανοχή και αδιαφορία της δημοτικής αρχής.

  Προβλέπεται διευθέτηση του ρέματος με συρματοκιβώτια και κοπή της παρακείμενης βλάστησης δηλαδή των πλατανιών, τη στιγμή που υπάρχουν άλλες λύσεις χωρίς κοπή δέντρων και με υποστήριξη της φυσικής ροής. Το αποτέλεσμα θα είναι η υποβάθμιση του βιότοπου και του οικοσυστήματος με την αλόγιστη παρέμβαση στη φυσική ισορροπία και με ξεπερασμένες πλέον τεχνικές. Η ίδια τακτική θα εφαρμοστεί και στα άλλα ρέματα της περιοχής μας αν δεν αντιδράσουμε άμεσα.

  Σε έναν ήδη επιβαρυμένο δήμο από τη Μήδεια και τις πυρκαγιές και που είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συνεχίζεται ασύστολα η καταστροφή. Το περιβάλλον έχει ΦΩΝΗ, την δική μας!

  Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ