Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Σε επιφυλακή ο Δήμος Διονύσου για την κακοκαιρία «Carmel» – Οδηγίες προς τους πολίτες

  κακοκαιρία - Δήμος Διονύσου

  Σε κατάσταση επιφυλακής έχει θέσει ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης το μηχανισμό του Δήμου για τις επόμενες ημέρες ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας με την ονομασία «Carmel», σε στενή συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μανώλη Κόκκαλη, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Συμβούλους, τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και τα Εθελοντικά Κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας.

  Στο πλαίσιο αυτό έχουν γίνει προληπτικές ενέργειες με σκοπό την όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία απέναντι σε πιθανά έντονα καιρικά φαινόμενα και ειδικά τη χιονόπτωση και τον παγετό (μηχανήματα αποχιονισμού του Δήμου και ιδιωτών εφόσον χρειαστεί, ρίψη αλατιού, λειτουργία γεννητριών όπου απαιτείται, ενεργοποίηση κοινωνικής υπηρεσίας για ευπαθείς ομάδες κλπ).

  Για το διάστημα της κακοκαιρίας οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται για έκτακτα συμβάντα (πτώσεις δένδρων κλπ) στο τηλέφωνο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 199. 

  Επίσης, θα μπορούν να απευθύνονται και στα τηλεφωνικά κέντρα του Δήμου Διονύσου και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (213 2030600 & 210 8144450) τα οποία θα λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

  Άλλα τηλέφωνα ανάγκης είναι:

  Ελληνική Αστυνομία: 100
  ΕΚΑΒ: 166
  Λιμενικό: 108
  Ευρωπαϊκός Αριθμός έκτακτης ανάγκης: 112

  Αλάτι για τους πολίτες θα διατίθεται στα πιο κάτω σημεία (από το μεσημέρι της Παρασκευής 17/12 μετά τις 15:00):

  ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
  Λακωνίας 3 – Αμαξοστάσιο

  ΔΙΟΝΥΣΟΣ
  Λ. Διονύσου & Βερόης (μετά την οδό Βωμού Διονύσου δεξιά)

  ΚΡΥΟΝΕΡΙ
  Παραδείσου & Μαραθωνομάχων (πάνω από το Γήπεδο Κρυονερίου)

  ΣΤΑΜΑΤΑ
  Μαραθώνος 10 (απέναντι από τη Δημοτική Κοινότητα Σταμάτας)

  Παρακαλούμε όλους τους πολίτες για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία να διατηρούν τους δρόμους του Δήμου ανοιχτούς, προκειμένου να υπάρχει ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση για τα εκχιονιστικά οχήματα. Επίσης να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Υπογραμμίζουμε ότι σε καμία περίπτωση οι οδηγοί δεν θα πρέπει να παρκάρουν τα οχήματά τους και στις δύο πλευρές των δρόμων.

  Ενημερώνουμε επίσης τους δημότες ότι μετά από αίτημα του Δήμου Διονύσου προς τη ΔΕΔΔΗΕ θα  αναβληθούν οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος τις ημέρες της κακοκαιρίας.

  Δείτε εδώ αναλυτικές Οδηγίες από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ