Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Πρόγραμμα κομποστοποίησης του Δήμου Κηφισιάς

  κομποστοποίηση - Δήμος Κηφισιάς

  Στην Κάτω Κηφισιά, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου διανεμήθηκαν δωρεάν κάδοι κομποστοποίησης, ενημερωτικό υλικό και βιοδιασπώμενες σακούλες σε κατοίκους του Δήμου Κηφισιάς που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, την Τρίτη 18 Μαΐου 2021.

  Μέχρι σήμερα 120 νοικοκυριά έχουν παραλάβει κάδο κομποστοποίησης από τα συνεργεία του Δήμου Κηφισιάς και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γιώργο Σκορδίλη. Η συλλογή των οργανικών υπολειμμάτων από τα ειδικά απορριμματοφόρα πραγματοποιείται σε καθημερινή σχεδόν βάση στις επιχειρήσεις, την επόμενη ημέρα το πρωί στις λαϊκές αγορές και δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στα νοικοκυριά.

  Η κομποστοποίηση αποτελεί μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα βιοαπόβλητα (φλούδες, λαχανικά, γκαζόν, φύλλα κ.α.) σε μια πλούσια σκούρα ουσία, που ονομάζεται κομπόστ. Το κομπόστ που παράγεται είναι το καλύτερο φυσικό λίπασμα.

  Ο Δήμος Κηφισιάς καλεί τους κατοίκους που δε δήλωσαν συμμετοχή και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τροφών να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσω του portal του Δήμου (e-υπηρεσίες >πολίτες >δήλωση για τη συμμετοχή στη συλλογή βιοαποβλήτων).

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ