Παρασκευή 9 Ιουνίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Πραγματοποιήθηκε η 2η Συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου

  2η Συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Διονύσου

  Συνεδρίασε για δεύτερη φορά, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου 2022, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου. Η 2η συνεδρίαση, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, είχε διευρυμένη σύνθεση. Από πλευράς Δήμου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας Μανώλης Κόκκαλης, συναρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, υπηρεσιακά στελέχη από την Πολιτική Προστασία, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, εκπρόσωποι Εθελοντικών Κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας, ο Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δημάρχου, Ο Τεχνικός Ασφαλείας του Δήμου κ.α.

  Εκ μέρους των φορέων συμμετείχαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, ο Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Γεώργιος Πετρόπουλος, η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Κούλα Ειρήνη Μητσάκη, o εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης Κωνσταντίνος Μούγιος και ο Τεχνολόγος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος & εκπρόσωπος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Ανέστης Σαμπανίδης.

  Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης έκανε μία αναλυτική αποτίμηση της κατάστασης από πλευράς Δήμου, ενημερώνοντας για τις ενέργειες που είτε έχουν πραγματοποιηθεί, είτε σχεδιάζονται, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Ακολούθησαν τοποθετήσεις των συμμετεχόντων και διαλογική συζήτηση από την οποία προέκυψε ότι όλοι οι Φορείς και εμπλεκόμενες Υπηρεσίες θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η φετινή αντιπυρική περίοδος να κυλήσει όσο το δυνατό πιο ομαλά και με τα λιγότερα προβλήματα από πλευράς πυρκαγιών.

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ