Τρίτη 16 Ιουλίου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • O Φασισμός, η Μισαλλοδοξία και ο Ρατσισμός δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία του Δήμου Διονύσου

  Φασισμός, η Μισαλλοδοξία και ο Ρατσισμός σχολεία Δήμου Διονύσου

  Ακολουθεί Κοινή Ανακοίνωση Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Διονύσου και Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων:

  «Με αφορμή αποτροπιαστικό συμβάν με βανδαλισμούς σε Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Διονύσου και μηνύματα μίσους που γράφτηκαν σε τοίχους των σχολείων, τα οποία παραπέμπουν σε μαύρες και σκοτεινές εποχές, καταδικάζουμε απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε ανάλογη ενέργεια, η οποία επιδιώκει να αποπροσανατολίσει και να σπείρει το διχασμό στα σχολεία μας αλλά και την τοπική κοινωνία γενικότερα.

  Ο Δήμος Διονύσου, στέκεται απέναντι και ενάντια σε κάθε αντιδημοκρατική ενέργεια και μεθόδευση, η οποία επιδιώκει να καλλιεργήσει το Φασισμό, τη Μισσαλοδοξία, τις Διακρίσεις και το Ρατσισμό στα σχολεία μας.

  Ενωμένοι και Αποφασισμένοι λέμε ΟΧΙ σε κάθε συντονισμένο σχέδιο ή και μεμονωμένη ενέργεια που επιχειρεί να πλήξει το κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στη σχολική κοινότητα.

  Παράλληλα λέμε ΝΑΙ σε Δημοκρατικά Σχολεία, τα οποία θα πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν κύτταρα δημιουργίας, έκφρασης, προώθησης αξιών κι ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

  Σε στενή συνεργασία και σύμπνοια, ο Δήμος Διονύσου και οι Σχολικές του Επιτροπές, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Μαθητές, οι Εκπαιδευτικοί, οι Γονείς και σύσσωμη η Σχολική Κοινότητα, παραμένουμε σε διαρκή εγρήγορση κι επαγρύπνηση για να βάλουμε τέλος σε οποιαδήποτε αντίστοιχη αντιδημοκρατική ενέργεια ή βανδαλισμό.

  Επίσης δηλώνουμε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εντοπιστούν οι αυτουργοί, υποκινητές και υπαίτιοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη”.

  ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
  ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ
  ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ – ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ
  ΕΥΠΟΛΙΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ
  Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΒΑΣ
  ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ – ΝΙΚΟΣ ΚΛΗΜΗΣ
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΙΚΟΣ
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΣ
  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΩΤΟΣ
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ