Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει σε πρόγραμμα ανακύκλωσης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού – ΑΗΗΕ

  πρόγραμμα ανακύκλωσης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού – ΑΗΗΕ

  Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει οργανωμένα σε πρόγραμμα ανακύκλωσης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού – ΑΗΗΕ.

  Δείτε αναλυτικά  τη σχετική ανακοίνωση παρακάτω.

  «Σας πληροφορούμε ότι ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει οργανωμένα στην ανακύκλωση των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού – ΑΗΗΕ. Πιο συγκεκριμένα, η ανακύκλωση των ΑΗΗΕ είναι μια διαδικασία μετατροπής των αποβλήτων αυτών σε προϊόντα ίδιας ή διαφορετικής χρήσης, αφού έχουν προηγηθεί συγκεκριμένα στάδια επεξεργασίας με στόχο την αφαίρεση των επικίνδυνων υλικών από αυτά και την ανάκτηση των αξιοποιήσιμων υλικών τους.

  Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος έχουμε τη συνεργασία και υποστήριξη του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης “Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ”, το οποίο έχει αδειοδοτηθεί από το ΥΠΕΚΑ, για τη διαχείριση ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης ΑΗΗΕ. Σημειώνουμε δε, ότι ο Δήμος μπορεί να έχει και κάποιο ανταποδοτικό όφελος από την χωριστή συλλογή αυτών των συσκευών.

  Η σπουδαιότητα της Ανακύκλωσης είναι κατανοητή από όλους μας, όχι μόνο γιατί περιορίζουμε κατά πολύ τα σκουπίδια που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ, αλλά κυρίως γιατί προστατεύουμε το περιβάλλον από τις πολύ βλαβερές ουσίες που μπορεί να απορρίπτονται ανεξέλεγκτα σε διάφορα σημεία ρυπαίνοντας το έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα. Ακόμη, εξοικονομούμε πρώτες ύλες για την παραγωγή νέων προϊόντων, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η χώρα μας.

  Ζητούμε λοιπόν την ενεργό συμμετοχή σας στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα όταν μία ηλεκτρική συσκευή (computer, σκούπα, ψηστιέρα, πιστολάκι μαλλιών κλπ) πάψει πια να λειτουργεί, θα πρέπει να τη μεταφέρουμε στα σημεία προσωρινής αποθήκευσης αυτών των συσκευών, όπως αναφέρονται παρακάτω.

  Σας ενημερώνουμε ακόμη ότι τα καταστήματα από τα οποία αγοράζετε μια καινούργια ηλεκτρική συσκευή, αν τους πάτε την αντίστοιχη παλαιά, είναι υποχρεωμένα από το νόμο να την παραλάβουν και να την δώσουν στο Σύστημα Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. που θα φροντίσει στη συνέχεια για την ορθή περιβαλλοντικά ανακύκλωσή τους.
  Η συμμετοχή σας στην υλοποίηση του προγράμματος είναι καθοριστική, γίνεται με εύκολο τρόπο και συμβάλλει  ουσιαστικά στη νέα αντίληψη για εμάς και τα παιδιά μας, για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

  Ας ξεκινήσουμε μαζί τη νέα αυτή προσπάθεια για το καλό όλων μας!»

  ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
  Σημεία  τοποθέτησης  κάδωνΔιεύθυνσηΕίδος κάδου
   1Δημαρχείο  ΚηφισιάςΔιονύσου & Μυρσίνης, ΚηφισιάPlexi glass & stand λαμπτήρων
  2Δημαρχείο  Ν. ΕρυθραίαςΝικ. Πλαστήρα 14, Ν. ΕρυθραίαPlexi glass & stand λαμπτήρων
  3Κοινότητα  ΕκάληςΠλατεία Κέννεντυ, ΕκάληPlexi glass & stand λαμπτήρων
  4Πολυ-ιατρείαΜαρίνου Αντύπα 3, ΚηφισιάPlexi glass & stand λαμπτήρων
  5Ζηρίνειο  ΓήπεδοΛεωφ. Κηφισιάς 192, Κηφισιάstand λαμπτήρων
  6Α΄ΚΑΠΗ   Αγίας  ΠαρασκευήςΑγίας Παρασκευής 57,Κηφισιάstand λαμπτήρων
  7Β΄ΚΑΠΗ  ΑλωνίωνΑγίου Τρύφωνος 57,Κηφισιάstand λαμπτήρων
  8Γ΄ΚΑΠΗ  ΚηφισούΚηφισού & Αγραύλης,Κηφισιάstand λαμπτήρων
  9ΚΑΠΗ  Ν.ΕρυθραίαςΚώστα Βάρναλη 58,Ν.Ερυθραίαstand λαμπτήρων
  10Αμαξοστάσιο  ΚηφισιάςΒιλτανιώτη 29, ΚηφισιάPlexi glass & 1 stand λαμπτήρων
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ