Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε σε σύμβαση με πιστοποιημένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ για ανακύκλωση αποβλήτων που προέρχονται από εργασίες

  υλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ

  Στο πλαίσιο των αναγκών της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας, ο Δήμος Κηφισιάς με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Γιώργου Σκορδίλη, προχώρησε σε σύμβαση με πιστοποιημένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης – Αποβλήτων, Εκσκαφών, Κατασκευών, Κατεδαφίσεων (ΣΣΕΔ, ΑΕΚΚ) με σκοπό τη μέριμνα για ανακύκλωση αποβλήτων που προέρχονται από εργασίες του Δήμου. Ήδη έχει ξεκινήσει η ορθή διαχείριση μπάζων που συλλέγονταν προσωρινά σε κοινόχρηστους χώρους (κοντά στο Πάρκο Παπανδρέου και στην οδό Ξενίας).

  Ενημερώνουμε όλους τους εμπλεκόμενους  στη διαχείριση των οικοδομικών αποβλήτων (κατασκευαστές, εργολάβους, μηχανικούς, ιδιώτες), ότι σε κάθε είδους άσκηση τέτοιας δραστηριότητας, έχουν την υποχρέωση ενοικίασης κάδου προσωρινής αποθήκευσης, από εταιρεία συμβεβλημένη με ΣΣΕΔ, ΑΕΚΚ. Ανεξέλεγκτες εναποθέσεις επισύρουν κυρώσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

  Ευχαριστούμε για τη συνδρομή τους στη νέα δράση του Δήμου την υπάλληλο του Τμήματος Περιβάλλοντος  Γεωργία Μπαντελά, τον Μηχανικό του Δήμου Διονύση Μεταξά και τον Προϊστάμενο Ογκωδών Ανδρέα  Μπενοβία.

  Με την ανακύκλωση των αποβλήτων από εκσκαφές και  κατασκευές πετυχαίνουμε:

  • Προστασία του περιβάλλοντος.
  • Ορθή διαχείριση των Απόβλητων Εκσκαφών και  Κατασκευών.
  • Αύξηση του χρόνου ζωής των ΧΥΤΑ.
  • Προώθηση και επαναχρησιμοποίηση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.
  • Εξοικονόμηση φυσικών πόρων.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ