Σάββατο 25 Μαΐου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Μεγάλη ανταπόκριση στη δράση του Δήμου Κηφισιάς «Κέντρο Κηφισιάς χωρίς αυτοκίνητα» την Κυριακή 10 Απριλίου 2022

  δράση Δήμου Κηφισιάς «Κέντρο Κηφισιάς χωρίς αυτοκίνητα»

  Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών και των επισκεπτών στη δράση του Δήμου Κηφισιάς «Κέντρο Κηφισιάς χωρίς αυτοκίνητα» την Κυριακή 10 Απριλίου 2022.

  Το παραδοσιακό κέντρο ήταν πιο φιλικό κι ανθρώπινο καθώς πολλοί πολίτες άφησαν το αμάξι τους και χρησιμοποίησαν για τις μετακινήσεις τους τα πόδια  τους ή το ποδήλατό τους.

  Στο κέντρο της πόλης ακούγονταν το κελάηδημα των πουλιών και οι φωνές των παιδιών που έτρεχαν ανέμελα στους δρόμους. Σύμμαχος στη δράση του Δήμου ο καλός καιρός που οδήγησε τους πολίτες να απολαύσουν την Κυριακάτικη βόλτα στις όμορφες γειτονιές της Κηφισιάς με τους καταπράσινους κήπους και τα καλοδιατηρημένα Αρχοντικά. Τη γραφικότητα ενίσχυαν και τα αμαξάκια στη οδό Λεβίδου, που μας θύμιζαν εικόνες από την ηρεμία της παλιάς Κηφισιάς.

  Ο  Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Σταύρο Ζαπάντη και Γιώργο Σκορδίλη και με κατοίκους  περπάτησαν στους χωρίς αυτοκίνητα και θόρυβο δρόμους της Κηφισιάς για να συμμετέχουν και να δουν από κοντά την ανταπόκριση του κόσμου. Επεξεργάζονται μάλιστα  η δράση  να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το μήνα στο κέντρο της Κηφισιάς ή της Νέας Ερυθραίας.

  Στην παραχώρηση του δημόσιου χώρου σε πεζούς και ποδηλάτες συνέδραμαν η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου μας και εθελοντές.

  Μέσω της δράσης δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύπτουμε ξανά την πόλη  και να βελτιώνουμε  το περιβάλλον. Στοχεύουμε στην καλλιέργεια κουλτούρας πιο φιλικών προς την πόλη μέσων μετακίνησης όπως το ποδήλατο και τα πατίνια. Κεντρικά σημεία του Δήμου μας μπορούν να μετατρέπονται έστω και για μια μέρα το μήνα σε σημεία συνάντησης και βόλτας των πολιτών με τα παιδιά να παίζουν ελεύθερα και να απολαμβάνουν την ομορφιά του προικισμένου από τη φύση προαστίου μας.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ