Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, 2022

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • ΚΕΠ Υγείας Δήμου Διονύσου: Εκδήλωση «Σκολίωση: Στάσου στο ύψος σου!» το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

  ΚΕΠ Υγείας Διονύσου - Σκολίωση

  Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Διονύσου σας προσκαλεί στην ενημέρωση με θέμα «Σκολίωση: Στάσου στο ύψος σου!», που διοργανώνεται το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, σε συνεργασία με την κ.Εύη Πατσιά, Χειροπρακτική Θεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια Θεραπευτικής Άσκησης, Σκοπός της παρουσίασης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση-ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση της σκολίωσης, μιας πάθησης που εμφανίζεται περίπου στο 2-3% του παγκόσμιου πληθυσμού, με αρκετά μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης σε κορίτσια.

  Τα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν τον ορισμό της πάθησης, γιατί ένα άτομο αποκτά σκολίωση, πως αντιμετωπίζεται, τι μπορώ να κάνω για να έχω ένα υγιές σώμα και ιδιαίτερα να ζω χωρίς πόνους στην πλάτη, κ.α.

  Επίσης θα γίνει μια αξιολόγηση των συμμετεχόντων με απλά και έγκυρα τεστ σχετικά με την ύπαρξη της πάθησης, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν πιο είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να πάρουν. Η παρουσίαση αφορά κυρίως μαθητές της ηλικίας 13-16 ετών (η ευαίσθητη χρονική περίοδος που συνήθως εμφανίζεται η σκολίωση), και τους γονείς τους, αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμη και σε άτομα εκτός του ορίου αυτού.

  Για να δηλώσετε συμμετοχή καλέστε στο 210 6217830.

  Επισυνάπτεται και σχετικό ενημερωτικό έντυπο εδώ.

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ