Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, 2022

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Γεύσεις με την παράδοση της Μικράς Ασίας την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας

  Γεύσεις Μικράς Ασίας

  Γεύσεις με την παράδοση της Μικράς Ασίας, που μας έδωσαν οι Ερυθραιώτισσες γυναίκες από τα παλιά τετράδια που κληρονόμησαν από τις γιαγιάδες τους, συγκεντρωμένες σε ένα βιβλίο με την υπογραφή του φιλολόγου- μελετητή της Μικράς Ασίας Θοδωρή Κοντάρα.

  Ο Δήμος Κηφισιάς, το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΕΜΜΕ έναν αιώνα από τη Μικρασιατική καταστροφή, εξέδωσε το «συνταγολόγιο» διασώζοντας μέρος της πλούσιας γαστρονομικής κληρονομιάς.

  Φαγιά και μεζελίκια όπως ψαροσφουγγάτο, ακαρονόπιτα, καριστριμάς, γλυκά κουλούρια και σερμπέτια όπως καίσι, κολλικάκια, πενίρ χαλβάς, υπέροχες μυρωδιές, φανταστικά πιάτα που ξυπνάνε αναμνήσεις και συναισθήματα.

  Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:00 μετά τη Χορευτική βραδιά Μικρασιατικών Συλλόγων, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας και στο πλαίσιο των Αλλοτινών Πατρίδων 2022 μπορούμε να γευτούμε κάποιες από αυτές τις μικρασιατικές γεύσεις αλλά και να πάρουμε το βιβλίο με τις αυθεντικές μικρασιατικές συνταγές που θα προσφέρει ο Δήμος μας.

  Σας περιμένουμε!

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ