Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Ένταξη του Δήμου Κηφισιάς στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για συντηρήσεις σχολικών κτιρίων

  Γιώργος Θωμάκος εικόνα

  Μεγάλο έργο για τη συντήρηση των σχολείων μας, εξασφάλισε ο Δήμος Κηφισιάς. Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την ένταξη του έργου με τίτλο «Επισκευές – Συντηρήσεις σχολικών κτιρίων 2019» και «Συντηρήσεις σχολικών κτιρίων 2020» Δήμου Κηφισιάς, στον Άξονα προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

  Η συγκεκριμένη απόφαση είναι σημαντική,  καθώς δίνεται στον Δήμο Κηφισιάς η δυνατότητα να προχωρήσει σε περαιτέρω σημαντικές εργασίες στις κτιριακές υποδομές των σχολείων. Ενδεικτικά θα πραγματοποιηθούν εργασίες που αφορούν σε επιδιορθώσεις δαπέδων, επισκευές, μονώσεις οροφών, εσωτερικούς- εξωτερικούς ελαιοχρωματισμούς, αντικατάσταση ειδών υγιεινής, αντικατάσταση κουφωμάτων, έλεγχος ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, επισκευές κτιριακού κελύφους κτλ.

  Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μεταξύ άλλων τόνισε:

  «Η ένταξη σχολείων του Δήμου Κηφισιάς στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ύψους 757.916,64€ μας δίνει τη δυνατότητα βελτίωσης της καθημερινότητας των παιδιών που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου μας. Συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου και πόρου, με στόχο την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων που έχει ανάγκη ο Δήμος μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους, τα στελέχη του  Τμήματος Σχεδιασμού Χρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου καθώς και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξιο Μακρή που εργάζονται συστηματικά και με πρόγραμμα για να πετύχουμε ακόμα πιο υψηλούς στόχους».

  Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ