Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Ενημερωτική ημερίδα με θέμα το αλκοόλ στο Δήμο Κηφισιάς

  ενημερωτική ημερίδα - αλκοόλ

  Την Τρίτη 21/6/2022,  πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα, με μεγάλη συμμετοχή του κοινού, με θέμα «Παιδιά και Έφηβοι: Το αλκοόλ ως Πειρασμός ή ως Απόδραση» την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με τον φορέα Θάλπος του Υπουργείου Υγείας. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γ. Θωμάκος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού και Φιλίας των Πολιτών, κ. Στ. Ζαπάντης καθώς και η Πρόεδρος του Θάλπος, κα Αθ. Πάσσιου.

  Ομιλητές ήταν:

  • η Υφυπουργός Υγείας, Αρμόδια για τα θέματα Ψυχικής Υγείας, κα Ζωή Ράπτη που ανέπτυξε την σημασία που έχει η αντιμετώπιση του προβλήματος του αλκοολισμού από την σκοπιά της Δημόσιας Υγείας καθώς και τις δράσεις και προγράμματα που αναπτύσσει το Υπουργείο Υγείας τόσο για την Πρόληψη όσο και για την θεραπεία.

  • ο Αναπληρωτής καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Ηλ. Τζαβέλλας, Επ. Υπεύθυνος Κλειστού Τμήματος Απεξάρτησης από το Αλκοόλ του Αιγινητείου Νοσοκομείου, όρισε το φαινόμενο του αλκοολισμού, την έκταση του, την αιτιολογία και τις συνέπειες του για την σωματική και ψυχοκοινωνική υγεία των εφήβων και των ενηλίκων.

  • η Επ. Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων ΠΡΟΝΟΗ, Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ κα Σώτια Μακαρώνη, Ψυχολόγος Υγείας MSc, παρουσίασε την φιλοσοφία της Πρόληψης της χρήσης Αλκοόλ, καθώς και τα προγράμματα και τις δράσεις που αναπτύσσει το Κέντρο Πρόληψης ΠΡΟΝΟΗ στην σχολική κοινότητα, την οικογένεια και την ευρεία κοινότητα.

  • η Διδάκτωρ Αν. Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια μίλησε για τα χαρακτηριστικά της Εφηβείας και τον ρόλο των γονέων στην υποστήριξη των παιδιών τους στην μετάβαση προς την ενηλικίωση και την αυτονόμηση.

  Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον δημοσιογράφο κ. Ιορ. Χασαπόπουλο.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ