Πέμπτη 8 Ιουνίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • «Ενεργειακές Κοινότητες, Όλα Όσα Θέλεις να Ξέρεις» από το Δήμο Κηφισιάς και την εταιρεία ΗΡΩΝ

  ενεργειακές κοινότητες - Δήμος Κηφισιάς

  Ο Δήμος Κηφισιάς και η ΗΡΩΝ Ενεργειακή διοργανώνουν, στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων SPARCS και DECIDE, στα οποία συμμετέχουν αντιστοίχως, το εργαστήριο «Ενεργειακές Κοινότητες, Όλα Όσα Θέλεις να Ξέρεις».

  Στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των δημοτών του Δήμου Κηφισιάς με τις Ενεργειακές Κοινότητες και τον τρόπο που, μέσω της συμμετοχής σε αυτές, μπορούμε να μειώσουμε δραστικά το κόστος του λογαριασμού για ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και να συμβάλουμε ουσιαστικά στην μείωση των εκπομπών CO 2 και την προστασία του περιβάλλοντος.

  Στο εργαστήριο, εκτός από τους εκπροσώπους του Δήμου Κηφισιάς και της ΗΡΩΝ, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του DECIDE, της GREENPEACE, της GENEVERST καθώς και της Ενεργειακής Κοινότητας ΗΛΕΚΤΡΑ. Θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν η έννοια της ενεργειακής κοινότητας καθώς και η νομοθεσία και οι κανονισμοί που διέπουν την ίδρυση και λειτουργία αυτής, θα αναπτυχθεί το σχέδιο δράσης ίδρυσης μίας Ενεργειακής Κοινότητας.

  Παράλληλα, στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου, οι μικροί μας φίλοι, μαθητές Δημοτικού, θα συμμετέχουν στο διαδραστικό παιχνίδι «The Power of Community – Η Δύναμη της Κοινότητας», το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί στα πλαίσια του DECIDE, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την Εξοικονόμηση Ενέργειας, της Ενεργειακές Κοινότητες και την Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ανεμογεννήτριες & φωτοβολταϊκά).

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ