Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Εκδήλωση για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στο Δήμο Κηφισιάς

  Εκδήλωση - Ελληνικη Επανάσταση 1821 - Δήμος Κηφισιάς

  «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ…

  Στο υψηλό νόημα, της Εθνικής Παλιγγενεσίας ως εφαλτηρίου για την άντληση παραδειγμάτων θάρρους, ηρωισμού και αυτοθυσίας, στην πορεία του Ελληνισμού , αναφέρθηκε σε ομιλία του στην Κηφισιά ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής , με θέμα « Η κληρονομιά της Επανάστασης του 1821», ανεβάζοντας στα ύψη και το θερμόμετρο του πατριωτικού μας σθένους, μέσα στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς.

  Ο κ. Στεφανής ήταν ο επίσημος ομιλήτης, καλεσμένος του Δημάρχου , Γιώργου Θωμάκου, στην πρώτη από μια σειρά αφιερωματικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας που πραγματοποιούνται στο Δήμο Κηφισιάς ,που αξίζει να επισημανθεί, ότι έχει να παρουσιάσει στην ιστορική του καταγραφή ,πλειάδα αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης.!!!

  Ο κ. Θωμάκος χαιρέτισε από καρδιάς, τον Υφυπουργό και Επίτιμο Αρχηγό Γ.Ε.Σ ευχαριστώντας τον παράλληλα για την καταλυτική συμβολή του στην πρόσφατη ανακαίνιση της ιστορικής Κηφισιώτικης έπαυλης του ‘Ηρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

  Χαιρετισμό απηύθυνε ο Βουλευτής Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κου Τασούλα .

  Την βραδιά ηρωικής μνήμης σφράγισε το ιστορικό ντοκυμαντέρ «Η ΧΑΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ» αριστοτεχνικά καμωμένο, με την υπογραφή της Προέδρου του ΝΠΔΔ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» , φιλολόγου, Δημοτικής Συμβούλου, Λίλας Παπαδημητρίου, ,που μεταμόρφωσε με τις εκπληκτικές ολοζώντανες εικόνες του, το παρελθόν σε… παρόν ,και τα καριοφίλια, των Ηρώων μας σε πατριωτικά … καρδιοχτύπια…

  Συντονίστρια ήταν η Αντιδήμαρχος Κηφισιάς. – Δημοσιογράφος Νίνα- Ασπασία Βλάχου.

  Παραβρέθηκαν η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης καθώς και ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Πάττας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Ναυτικού καθώς και ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Βασίλειος Κολοκυθάς εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

  Επίσης παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι Κηφισιάς , Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ