Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, 2022

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Έχουν αναγάγει τον αυταρχισμό και τον «ετσιθελισμό» σε επιστήμη…

  Δήμος Διονύσου - υπο διάλυση

  Δημοκρατία και ακραίες αυταρχικές συμπεριφορές δεν μπορούν να πηγαίνουν μαζί. Ούτε και με κατά συρροή απευθείας αναθέσεις και ρουσφετολογικές πρακτικές.

  Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (30/11) επιβεβαίωσε τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της διοίκησης του Δήμου κου. Καλαφατέλη από τα πιο ακραία στελέχη της, που όταν ενοχλούνται από τις παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων, προχωρούν σε πρακτικές ευτελισμού της λειτουργίας του Συμβουλίου, βοηθούντος και του Νόμου Θεοδωρικάκου.

  Ταυτόχρονα, η δημοτική αρχή προσπαθεί με κάθε τρόπο και με κατασκευασμένα στοιχεία, να πλασάρει στους δημότες ένα «success story» και να τους αποπροσανατολίσει από τα υπαρκτά τους προβλήματα. Μόνο που το δημαρχιακό «αφήγημα» είναι τόσο εκτός πραγματικότητας, ώστε οι μόνοι που το πιστεύουν είναι οι σύμβουλοι της διοίκησης και οι πρόθυμοι υποστηρικτές της.

  Χτες, οι μάσκες έπεσαν και πάλι, όταν στην προ Ημερησίας Διάταξης συζήτηση, ο προεδρεύων Στέφανος Κριεμάδης, αφαίρεσε αυταρχικά το λόγο από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεύκρο Παντελόγλου, με το πρόσχημα ότι η ομιλία του ξεπέρασε τα 2 λεπτά και οι δημότες που παρακολουθούν, κουράζονται και απογοητεύονται!!! Θέλοντας δε να κάνει επίδειξη πυγμής (σε ποιους άραγε;) προχώρησε σε μια πρακτική, που όχι μόνο δεν νομιμοποιείται από τον κανονισμό, αλλά δεν έχει ξανασυμβεί εδώ και δυο χρόνια.

  Ο κ. Κριεμάδης κάνει πως αγνοεί το ποιοι ευθύνονται για την υπέρβαση του προβλεπόμενου χρόνου για την προ ημερησίας συζήτηση. Σίγουρα πάντως δεν είναι οι επικεφαλής και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, που τους είναι αδύνατο να θέσουν, μια φορά τον μήνα και μέσα σε 20 μόλις λεπτά, ερωτήματα για τα πολλά προβλήματα του Δήμου και να λάβουν απαντήσεις από την δημοτική αρχή.

  Η ταυτόχρονη και ταυτόσημη αντίδραση αλλά και η αποχώρηση των Παρατάξεων «Ανοιχτοί Ορίζοντες», «Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών» και «Μαζί για το Διόνυσο» με την «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν έκαμψε σε καμιά περίπτωση την ειλημμένη απόφαση του Προεδρεύοντα και της δημοτικής αρχής να εμείνουν στη θέση τους να περιορίσουν «θεσμικά», από εδώ και πέρα, αυτούς που την ενοχλούν με την κριτική τους αλλά και της αποδομούν με αδιαμφισβήτητα στοιχεία το αφήγημά της.

  Άραγε με αυτό το τρόπο και τις πρακτικές ο Δήμος μας θα «ανέβει κατηγορία» όπως αλαζονικά τόνισε ο Δήμαρχος στο πρόσφατο «success story» που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα «aftodioikisi.gr», ενώ συστηματικά αποφεύγει να λογοδοτήσει σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και κυρίως με μια ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία προς τους δημότες;

  ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ:
  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ – ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
  ΚΩΣΤΗΣ ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ – ΕΥΠΟΛΙΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
  ΤΕΥΚΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ – ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
  ΝΙΚΟΣ ΚΛΗΜΗΣ – ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ