Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Δύο περιβαλλοντικές δράσεις στην πυρόπληκτη περιοχή των Αδαμών Κηφισιάς πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Μαΐου 2022

  περιβαλλοντικές δράσεις στην πυρόπληκτη περιοχή των Αδαμών Κηφισιάς

  Δύο περιβαλλοντικές δράσεις στην πυρόπληκτη περιοχή των Αδαμών Κηφισιάς πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Μαΐου 2022. Και στις δύο δράσεις ο  Εθελοντισμός ομάδων και η συνεργασία τους με τον Δήμο Κηφισιάς κατέδειξαν ότι όλοι μας ενωμένοι μπορούμε να εργαστούμε προς όφελος του περιβάλλοντος.

  Με μεγάλη συμμετοχή νέων και παιδιών έγινε η δράση δενδροφύτευσης στην πυρόπληκτη περιοχή των Αδαμών Κηφισιάς που οργάνωσαν ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με το ΣΠΑΠ και την Ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα.  Με την υποστήριξη και την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος φυτευτήκαν 70 δέντρα και θάμνοι σε δασική περιοχή (Πελοποννήσου και Ποταμού) μετά από συνεννόηση με το Δασαρχείο Πεντέλης και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων.

  Παρόντες στη δράση  ήταν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιώργος Σκορδίλης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον ΣΠΑΠ και την Ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα για την προσφορά τους. Οι δράσεις δενδροφύτευσης θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν, καθώς στόχος μετά και τη πυρκαγιά του 2021 είναι η ενίσχυση του πρασίνου στην περιοχή των Αδαμών.

  Πολύτιμη ήταν και η  δράση του διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αδαμών «Ο Κηφισσός». Πολίτες όλων των ηλικιών βρέθηκαν στην περιοχή των Αδαμών (τέρμα οδού Ερμιόνης) και στήριξαν την προσπάθεια του Συλλόγου απομακρύνοντας σπασμένα και πεσμένα κλαδιά.  Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιώργος Σκορδίλης ήταν στη δράση και συνεχάρη όσους συμμετείχαν σε αυτήν.

  Ο Εθελοντικός Καθαρισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τις Υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ