Σάββατο 10 Ιουνίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Δόθηκε το «πράσινο φως» για την κατασκευή του νέου Σταθμού Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Κρυονέρι, μετά την έγκριση της άδειας εργασιών

  Σταθμός Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Κρυονέρι

  Θετικές εξελίξεις δρομολογούνται για τα μέσα σταθερής τροχιάς στο Δήμο Διονύσου, τα οποία αναβαθμίζονται ουσιαστικά με την επικείμενη κατασκευή και δεύτερου Σταθμού Προαστιακού Σιδηροδρόμου, μετά τον Άγιο Στέφανο, αυτή τη φορά στο Κρυονέρι.

  Το έργο βρίσκεται στην τελική του ευθεία,  δεδομένου ότι ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες μελέτες από την ΕΡΓΟΣΕ ενώ εγκρίθηκε παράλληλα στις 18/10 η έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, γεγονός που εξασφαλίζει την ένταξη του έργου και τη χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

  Σύμφωνα με το σχεδιασμό η προκήρυξη δημοπράτησης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, θα πραγματοποιηθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 ενώ η δημοπράτησή του εντός του 2023, με ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου το 2025.

  Ο νέος σταθμός Κρυονερίου θα κατασκευαστεί ανάμεσα στους σταθμούς της Δεκέλειας και του Αγίου Στεφάνου και θα ενταχθεί στο προαστιακό δρομολόγιο Πειραιάς-Χαλκίδα.

  Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε σχετικά:

  «Η σταθερή επιμονή και η συνεχής προσπάθειά μας, αναφορικά με τους υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει για το Δήμο Διονύσου, αποδίδει και φέρνει θετικά αποτελέσματα. Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής, που ονειρευτήκαμε και σχεδιάσαμε πριν από πολλά χρόνια, στο πλαίσιο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου, το οποίο ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων, παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί, ο Δήμος Διονύσου θα διαθέτει δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς, σε Άγιο Στέφανο και Κρυονέρι.Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε επιτύχει ένα διπλό στόχο: αφενός, την καλύτερη εξυπηρέτηση χιλιάδων συμπολιτών μας μέσω του τρένου, που ανήκει στα μέσα μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον, και, αφετέρου, την καταπολέμηση του κυκλοφοριακού προβλήματος εντός των ορίων του Δήμου μας, μέσω της μείωσης χρήσης των διερχόμενων αυτοκινήτων. Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, την πρώην Διοίκηση του Δήμου για όλες τις ενέργειες που έκανε για την ωρίμανση της μελέτης, τον πρώην Γενικό Γραμματέα και νυν Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, τον πρώην Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ αλλά και τους μελετητές, για τη συνεισφορά τους στη θετική εξέλιξη αυτού του σημαντικού έργου πνοής για το Δήμο μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με όραμα και αποφασιστικότητα, για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας σε όλα τα επίπεδα».

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ