Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Δωρεάν Πρόγραμμα Αθλητικής προετοιμασίας του Δήμου Διονύσου για μαθητές Γ΄Λυκείου και αποφοίτους

  Δωρεάν Πρόγραμμα Αθλητικής προετοιμασίας Δήμου Διονύσου

  Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Νέων Τεχνολογιών & Καινοτομίας και η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας, σας ενημερώνουν ότι και για τη φετινή σχολική χρονιά ο Δήμος Διονύσου παρέχει Δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας, που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γ’ Λυκείου και Αποφοίτους, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την εισαγωγή τους σε στρατιωτικές σχολές, σε σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και σε σχολές του Λιμενικού και Πυροσβεστικού σώματος.

  Σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4777/2021 θεσπίστηκε ότι από το σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, τις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και στις υγειονομικές εξετάσεις για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. αποφασίστηκε εφεξής η διεξαγωγή των ΠΚΕ καθώς και των υγειονομικών εξετάσεων των ΑΕΝ την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου κάθε έτους, αρχής γενομένης από το έτος 2022. Δείτε περισσότερα εδώ.

  Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων καθώς και τις λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων.

  Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές/τριες του Δήμου Διονύσου, για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρέπει να καταθέσουν έως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022, στο Τμήμα Παιδείας (Λ. Λ. Μαραθώνος 13 – Άγιος Στέφανος) ή ηλεκτρονικά στο edupass@dionysos.gr τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής, η οποία υποβάλλεται συνημμένα και μπορούν να την αναζητήσουν και στην ιστοσελίδα του Δήμου Διονύσου.
  2. Ιατρική γνωμάτευση υγείας από καρδιολόγο,Παθολόγο ή της Γενικής Ιατρικής.
  3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 από τον γονέα, η οποία υποβάλλεται συνημμένα.
  4. Self tests(δύο κάθε εβδομάδα ή όποτε ζητηθεί με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ή του Υπουργείου Υγείας)

  Οι υποψήφιοι/ες καθώς και οι προπονητές θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλούς χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων τις οποίες συνέταξε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Δείτε περισσότερα εδώ.

  Το πρόγραμμα θα διαθέτει έμπειρους προπονητές-γυμναστές για την σωστή και ασφαλή προπόνηση των μαθητών.

  Σχετικά με την ημερομηνία έναρξης (ημέρες και ώρες τέλεσης των προπονήσεων),θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση μόλις συμπληρωθούν τα τμήματα από τις αιτήσεις.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εδώ.

  Σας επισυνάπτουμε την Υπεύθυνη Δήλωση και την Αίτηση που θα χρησιμοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι.

  Με εκτίμηση

  Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
  Παιδείας, Νέων Τεχνολογιών & Καινοτομίας
  ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΝΗΣ

  Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
  Αθλητισμού, Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας,
  ΠΑΝΑΓΗΣ ΛΟΥΚΑΤΟΣ
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ