Σάββατο 25 Μαΐου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Δήμος Κηφισιάς και τα σχολικά προγράμματα χορηγιών

  Δήμος Κηφισιάς pic

  Οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κηφισιάς μελετούν σχολαστικά κι αποφασίζουν εάν και υπό ποιες προϋποθέσεις αποδέχονται προγράμματα χορηγιών που κατατίθενται προς έγκριση. Η αποδοχή μιας χορηγίας από τις αρμόδιες Επιτροπές διασφαλίζει τη νομιμότητα των διαδικασιών αλλά και το συμφέρον των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

  Οι ενέργειες αυτές σε καμία περίπτωση δεν οδηγούν σε μείωση της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων από τον Δήμο Κηφισιάς. Ο Δήμος Κηφισιάς επιχορηγεί τις Σχολικές Επιτροπές με αυξημένους πόρους και αποδίδει κανονικά τις κρατικές χρηματοδοτήσεις. Συνεχίζει επίσης τη συντήρηση των κτιριακών υποδομών και τον εξοπλισμό τους, ενώ επιπλέον καταβάλλει και τα αυξημένα ποσά ηλεκτροδότησης για τα Δημόσια Σχολεία.

  Ο θεσμός των χορηγιών λειτουργεί ανέκαθεν στο Δήμο Κηφισιάς, όπως και σε πολλούς άλλους Δήμους και ευχαριστούμε τους χορηγούς μας. Ο Δήμος Κηφισιάς διαθέτει ένα ευέλικτο πρόγραμμα χορηγιών για πολίτες και φορείς που ενδιαφέρονται να συνδράμουν σε δραστηριότητες του Δήμου όπως: Πολιτισμό, Αθλητισμό κ.α. Άλλωστε,  ο θεσμός των χορηγιών έχει τις ρίζες του στην Αθηναϊκή Δημοκρατία και συνεχίζεται παγκοσμίως μέχρι και σήμερα.

  Επίσης, ο Δήμος Κηφισιάς αποδέχεται δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Πρόκειται για προαιρετικές καλές πρακτικές εταιρειών που συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και με επιχειρηματικούς πόρους ικανοποιώντας συγκεκριμένες ανάγκες σε κοινωνικούς τομείς και σε δράσεις για το Περιβάλλον.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ