Δευτέρα 27 Μαρτίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Διεθνής Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Ενότητα στο Δήμος Κηφισιάς

  Διεθνής Συνάντηση Ευρωπαϊκή Ενότητα Δήμος Κηφισιάς

  Ο Δήμος Κηφισιάς και ο εκπαιδευτικός οργανισμός Educommart στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ με τίτλο «Ευρώπη | ΕΝΟΤΗΤΑ, ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη – απλά ένα όνειρο;» θα φιλοξενήσουν τις εργασίες του προγράμματος και Ευρωπαίους εταίρους από τις 31/05 – 01/06/22, στο Δημαρχείο Κηφισιάς.

  Τρίτη 31 Μαΐου 2022

  ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.   

  Δημαρχείο της Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης) και ώρα 10:00

  Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

  Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκλεκτοί ομιλητές, εκπρόσωποι του Δήμου Κηφισιάς και της Educommart, Ευρωπαίοι προσκεκλημένοι, πολίτες και μαθητές.

  Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

  Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

  Εσωτερικές εργασίες μεταξύ Ευρωπαίων Εταίρων. Συγκέντρωση και  αξιολόγηση των στοιχείων.

  Ο  Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς Σταύρος Ζαπάντης προσκαλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στο ανοιχτό  διάλογο  για την Ευρώπη, επισημαίνοντας  μεταξύ άλλων «τα τελευταία χρόνια, βιώνουμε σε όλες τις χώρες της ΕΕ αφενός ένα κύμα αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού ιδεώδους και αφετέρου την όξυνση παθογόνων εκφάνσεων της δημοκρατίας, του λαϊκισμού, του ρατσισμού και του εθνικισμού.  Η ενεργειακή και κατ΄επέκταση οικονομική κρίση που πλήττει τις χώρες τις ΕΕ, και όχι μόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σε συνδυασμό με την απουσία ουσιαστικών μέτρων στήριξης των πολιτών, έχουν οδηγήσει στην αμφισβήτηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών και κατ’ επέκταση του ευρωπαϊκού ιδεώδους». 

  Η Διευθύντρια για την Educommart Καλλιόπη Αγγελή τονίζει ότι «στόχος του προγράμματος «ΕΝΟΤΗΤΑ» είναι να φέρει σε επαφή διαφορετικές γενιές και πολίτες διαφορετικής ταξικής και κοινωνικής προέλευσης και να θέσει προς συζήτηση τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη».

  Δράσεις του προγράμματος:

  1. Δράσεις με θέμα «Η πολυπολιτισμική Ευρώπη»
  2. Γκάλοπ στους δρόμους/ Δημοσκόπηση
  3. Ομιλίες με θέμα « ΕΥΡΩΠΗ και Αλληλεγγύη»
  4. Βιντεοσκόπηση με αυτόπτες μάρτυρες
  5. Ραδιοφωνική Καμπάνια
  6. Διεθνές, δημόσιο ανοικτό συνέδριο
  7. Δράσεις στα σχολεία

  Διεθνείς Συναντήσεις στο Λούνεμπουργκ (21-22/09/21) και στην Τιμισοάρα (4-05/5/22).

  Συμμετοχή μαθητών του Δήμου Κηφισιάς

  Στο πλαίσιο του προγράμματος και για τις ανάγκες του έγινε αίτηση και εγκρίθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Υ.ΠΑΙ.Θ. β/θμιας  για το σχολικό έτος  2021/2022, όπου πραγματοποιήθηκαν στις 08/06/2021 και 12/04/2022 ενημερώσεις και συζητήσεις με τους μαθητές τις Α’ τάξης του 3η Λυκείου Κηφισιάς σχετικά με θέμα την ΕΝΟΤΗΤΑ, την αλληλεγγύη στην Ευρώπη και τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη: τον λαϊκισμό, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό.

  Μέσω γραπτής έκφρασης δόθηκε η ευκαιρία σε μαθητές και πολίτες να διατυπώσουν τις σκέψεις και προσωπικά οράματα  τους για το μέλλον της Ευρώπης.

  Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιούνται ανταλλαγές πληροφοριών και απόψεων και ανοιχτές συζητήσεις μεταξύ Ευρωπαϊκών πόλεων.

  Δημοσκόπηση στην Ελλάδα

  Διαδικτυακή Δημοσκόπηση-Συμπέρασμα της Δημοσκόπησης στην Ελλάδα

  Σε ποσοστό 75%, οι Έλληνες πολίτες μαζί με τους μαθητές που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο είναι θετικοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

  Βλέπουν το μέλλον της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Οι Ευρωπαϊκές αξίες, όπως η ελεύθερη μετακίνηση, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η δημοκρατία, καθώς και η ελεύθερη επιλογή για σπουδές/ εργασία είναι τα στοιχεία που τους οδήγησαν σε αυτήν την άποψη.

  Η Ευρώπη παρουσιάζει  τα δύο τελευταία χρόνια μια σχετική ομοφωνία στη λήψη αποφάσεων που είχαν να κάνουν με την πανδημία και την αντιμετώπισή της και τώρα , όλα μαζί τα κράτη προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις στην ανθρωπιστική/ ενεργειακή κρίση που έφερε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

  Η Ενότητα μπορεί να δώσει απαντήσεις και να διαφυλάξει το μέλλον μας.

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ