Πέμπτη 8 Ιουνίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Απονομή βραβείων του «Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής Νίκη Γουλανδρή» με θέμα τα «Ελληνικά Αγριολούλουδα»

  Βράβευση Μαθητών - Μουσείου Γουλανδρή

  Στον κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων του «Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής Νίκη Γουλανδρή» με θέμα τα «Ελληνικά Αγριολούλουδα».

  Ο διαγωνισμός είχε ως σκοπό οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίσουν τα αγριολούλουδα της χώρας μας, με ιδιαίτερους στόχους, να εντοπίσουν τα αγριολούλουδα της περιοχής που ζουν και να αποτυπώσουν την ομορφιά της ελληνικής φύσης, να παρατηρήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, να εξοικειωθούν και να παρακολουθήσουν τις αλλαγές στην χλωρίδα, ανάλογα με την εποχή του χρόνου και τέλος, να ανακαλύψουν τη βιοποικιλότητα των ελληνικών αγριολούλουδων.

  Στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της συνιδρύτριας του Μουσείου, Νίκη Γουλανδρή, βραβεύτηκαν συνολικά δώδεκα ταλαντούχοι μαθητές Δημοτικού – τέσσερα παιδιά από τρεις ηλικιακές κατηγορίες (Α’-Β’, Γ’-Δ’ και Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού), από σχολεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Βοιωτίας, της Λέσβου, της Σαντορίνης και της Λευκάδας. Την απονομή των βραβείων έκανε στους μαθητές η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

  Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός θεσμοθετείται πλέον από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και θα επαναλαμβάνεται κάθε σχολική χρονιά.

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ